Bröllopsfixare - Allt praktiskt beträffande Bröllopsfixare


Planera bröllopet

Planera bröllopet

För att lyckas med ett bröllop så även tiden fram till bröllopet blir harmoniskt och kärleksfull istället för stressig och irriterande är PLANERING. Med en bra planering kan ni undvika obehagliga överraskningar samt dessutom lättare hålla budgeten och minska kostnaden för bröllopet. Genom att använda en detaljerad checklista kan ni få ert bröllops så där fantastiskt som ni drömmer om och så underbart som ni är värda.

En checklista är viktigt i planeringen men även att ni har ordning på era papper och har koll på den budget ni har tänkt för bröllopet. Därför rekommenderas ni att inför ert bröllop:

  • Gör en pärm med alla papper, beställningar och beslut.
  • Skapa ett flikregister där ni sorterar olika handlingar om bröllopet.
  • Sätt upp en budget för bröllopet där ni beräknat en viss summa för varje del för bröllopet.
  • Klipp ut och skriv ut bra recept, inspirerande fotografier eller trevliga idéer som ni hittar och sätt in i pärmen.
  • Ordna en flik med kontaktuppgifter till alla ni har blandat in eller tänkt blanda i bröllopsplanerna.
  • Ta fram en mycket noggrann checklista över allt som behöver göras. Sveriges mest kompletta checklista för bröllopsplaneringen hittar ni här.


En väsentlig del i ett lyckat bröllop och er framtida relation är att ni gör planeringen tillsammans. Båda behöver inta göra allt tillsammans utan ni kan dela upp uppgiftera mellan er.

En viktig sak är att ert framtida liv inte står och faller med att bröllopet blir exakt som ni haft i drömmen utan det gör ingenting om den andra får sin vilja igenom eller om någonting måste ändras i förhällande till bröllopsplaner.

För att börja läsa med om vad som behöver göras till bröllopet kan in titta här.